Sejak Piala Dunia 2018 membuka tirainya yang kini berlangsung di Russia, nampaknya rakyat Malaysia tidak ketinggalan untuk menyaksikan perlawanan pasukan kegemaran masing-masing di kaca TV.

Tidak kira di kedai mamak 24 jam mahupun di rumah, rata-rata peminat bola sepak akan berkumpul beramai-ramai menantikan perlawanan yang bermula seawal 6 petang dan paling lewat jam 2 pagi.

Seperti yang kita tahu, semalam telah berlangsungnya perlawanan diantara Senegal dan Poland. Kemenangan akhirnya berpihak pada negara Afrika Barat itu. Tapi bagi rakyat Malaysia, ada satu perkara yang menarik perhatian mereka. Bukan biasa-biasa ni!

Menurut tinjauan kami di laman twitter, lelaki ini telah berkongsi satu foto dimana bendera PKR telah digantung di sudut Stadium di Russia.

Kredit: @bukanwanted

Foto itu telah mendapat banyak perkongsian di sosial media itu. Di ruangan komen, beberapa orang turut berkongsi foto rakyat Malaysia di Russia bersama bendera Parti Keadilan Rakyat (PKR). 

IKLAN

Dalam perlawanan tersebut kesilapan pertahanan Poland menyebabkan mereka menjaringkan gol sendiri menerusi Thiago Cionek pada minit ke-37 sekali gus membolehkan Senegal mendahului kedudukan jaringan.

Senegal terus menguasai perlawanan apabila berupaya menjadikan kedudukan 2-0 pada minit ke-60 menerusi jaringan M’Baye Niang.

Sumber OhBulan

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry