“Terima Kasih UMNO, Beri Saya Ruang Bertanding Ahli Majlis Tertinggi UMNO”

Itulah antara bait-bait kenyataan selebriti sensasi, Dira Abu Zaha selepas mengumumkan dirinya dalam proses untuk bertanding sebagai antara Ahli Majlis Tertinggi UMNO.

IKLAN

Mahu UMNO Beri Peluang

Pengumuman tersebut ditulis Dira menerusi Instagramnya dan turut berterima kasih kepada parti berkenaan kerana memberi ruang buatnya. Tambah Dira, dia mahu UMNO memberinya peluang untuk menjulang semula martabat Umno yang telah tercalar dimana keputusan pilihanraya yang lalu menyaksikan parti Barisan Nasional kalah teruk dengan pimpinan kerajaan terkini.

“Terima kasih kepada pucuk pimpinan UMNO kerana memberi anak muda seperti saya peluang untuk terus berjuang bersama parti kesayangan Melayu ini.

“Saya menawar diri untuk bersaing secara sihat atas rasa kasih sayang dan cintakan UMNO untuk sama-sama menggalas amanah bagi menebus maruah dan menjulang semula martabat Umno yang tercalar.

“Dengan No 126, saya adalah calon bongsu yang diselit pada saat-saat akhir selepas melalui halangan teknikal yang telah diperbetulkan. Terima kasih tidak terhingga kepada semua yang telah membantu”

Yakin Dengan Suara Anak Muda

Menurut Dira menerusi kenyataan yang sama, dia begitu yakin dengan ‘suara anak muda’ yang mampu membawa perubahan dalam parti itu dan mahu memberi perubahan dan semangat yang baru.

“Mewakili suara anak muda yang sayangkan UMNO, saya ingin mengambil peluang ini bagi memastikan proses peremajaan UMNO itu dapat kita jayakan kali ini.

“Saya yakin kita dapat membawa suara anak muda khususnya golongan wanita muda dan golongan profesional yang semakin lantang menyuarakan pendapat mereka.

“Saya konsisten dengan perjuangan ini dengan semangat BERANI BERUBAH, yakni bukan kerana pangkat dan kedudukan, tetapi kerana Agama, Bangsa dan Negara yang amat kita cintai ini!”

https://www.instagram.com/p/BkQMIr_F6-g/?taken-by=diraabuzahar

Apa pun semoga berjaya buat Dira! Yang pasti ramai yang merindui lakonan Dira di kaca televisyen bukan?

Gambar: Berita Harian & Instagram Dira Abu Zahar

IKLAN