Selain Ricky Martin, 6 Pasangan Selebriti Gay Ini Dah Berkahwin

Mesti Baca

Pada bulan Mac 2014, England menyertai senarai negara yang menyokong perkahwinan sesama jenis, dan kami melihat perayaan di seluruh dunia sebagai pasangan gay, lesbian, dan transgender yang berkahwin.

Walau bagaimanapun, bukan semua artis bercakap tentang itu – banyak bintang  telah terlibat atau bakal berkahwin sejak undang-undang itu dibongkar.

Teruskan membaca untuk melihat semua pasangan seks yang sama yang telah berkahwin atau akan menjalani pernikahan dalam masa yang terdekat.

Neil Patrick Harris dan David Burka 

Bilamana akta perkahwinan sejenis telah diluluskan di New York pada tahun 2011, NPH dan pasangannya, David Burtka, mengumumkan tentang pertunangan mereka. Tetapi pasangan bahagia dan bapa kepada anak kembar secara senyap telah menjadi pasangan  selama lima tahun! Mereka kemudian menjadikan perkahwinan secara mengejutdi Itali pada bulan September 2014. Pasangan ini adalah penjaga kepada anak kembar Gideon dan Harper.

Ricky Martin dan Jwan Yosef

Penyanyi ini telah mengumumkan pertunangannya kepada artis yang lain semasa penampilannya didalam rancangan  “The Ellen DeGeneres Show” pada November 2016. “Saya berlutut dan saya mengeluarkan kotak cincin kecil,” katanya kepada Ellen ketika beliau sedang berbual.

Colton Hayness dan Jeff Leathem 

https://www.instagram.com/p/BRe5lkvAKKu/?utm_source=ig_embed

Bintang Teen Wolf ini mengumumkan pertunangannya di Instagram pada bulan Mac 2017, memuatkan foto pasangan bercium di hadapan paparan bunga api yang mengagumkan. “I Said YES !!! 💍💥❤️ @jeffleatham,” katanya. Yang membuatkan ianya lebih manis, Jeff telah menugaskan rakkannya untuk merakam mesej video itu yang ditayangkan di skrin gergasi di pantai sebelum dia melamar pasangannya itu.

Matt Bomer dan Simon Halls

Matt secara rahsia telah berkahwin dengan pasangannya pada tahun 2011 tetapi tidak mengumumkannya sehingga wawancara Mei 2014 dengan majalah Details. Pasangan ini mempunyai tiga anak lelaki bersama, Henry, Walker, dan Kit.

Matt Dallas dan Blue Hamilton

Pelakon Utama Kyle XY telah memperkenalkan teman lelakinya iaitu seorang penulis lagu dan mereka telah bercinta dan genap enam tahun pada bulan Julai 2015. Beberapa bulan selepas perjumpaan mereka, kedua-dua mereka menerima anak pertama mereka, seorang anak lelaki bernama Crow.

Tom Dalley dan Dustin Lance Black 

Juara menyelam Olimpik British mengumumkan tentang pertunangannya kepada penulis  akhbar Times of London pada tahun 2015.  Pertunangan itu diumumkan antara Tom dan Lance” Kedua-dua mereka mula bercinta pada Summer of 2013, sejurus sebelum Tom memberitahu dia adalah seorang biseksual di laman YouTubenya

Ryan Murphy dan David Miller

Pencipta siri dramam Remaja Popular GLEE Ryan Murphy mengumumkan pertunangannya dengan David Miller pada tahun 2011 apabila ditermuramaha diradio bersama Ryan Seacrest, sambil berkata, “Saya dengan seorang rakan hebat yang saya kenal selama 15 tahu telah berkahmwin dan saya sangat teruja tentang itu!” Pasangan ini secara rahsia telah berkahwin pada bulan Julai 2012 dan mempunyai satu anak bersama bernama Logan.

Terkini

Uji Keimanan Betul! Siakap Stim Limau Oleh Khairul Aming Trending Di Twitter

Dari dulu lagi, ramai netizen tidak begitu setuju jika video dan gambar makanan sedap-sedap dimuatnaik di laman media sosial...

Artikel Berkaitan