Kurang dari sebulan, sekual filem yang ditunggu-tunggu Avengers : EndGame bakal ditayangkan. Menurut Marvel, filem itu bakal ditayangkan pada 26 April hadapan.

Tayangan Dua Hari Lebih Awal Dari Amerika Syarikat 

Namun begitu, ada berita baik buat peminat Avengers di Malaysia, filem ini akan ditayangkan dua hari lebih awal dari Amerika Syarikat iaitu pada 24 April. Berita ini telah disahkan sendiri oleh salah satu pawagam terkemuka di tanah air, GSC Cinemas.

IKLAN

Dijual Minggu Ini? 

Dalam perkembangan lain, peminat menjangkakan tiket jualan filem Avengers akan mula dijual bermula pada minggu ini. Spekulasi itu mula diramal peminat apabila filem itu mulai masuk pada fasa kurang dari sebulan tayangannya.

Sebagai rekod, tarikh penjualan tiket filem Captain Marvel sebelum ini turut dijual 20 hari lebih awal dari jadual tayangannya. Sehingga kini, pihak pawagam sendiri masih menantikan pengumuman rasmi dari pihak Marvel mengenai durasi filem ini yang dijangka selama tiga jam lamanya. Dengan pengesahan tersebut kelak, pihak pawagam akan menyusun jadual tayangan mereka dan barulah pengumuman kepada peminat akan dibuat secara rasmi.