Bekas penyampai radio dan pengacara Fara Fauzana atau lebih mesra dipanggi Fafau semalam berpeluang merasai pengalaman terbang dengan pesawat Extra 300L yang menjadi pesawat pasukan aerobatik Krisakti di LIMA 2019.

Dalam catatan di Instagram rasminya, ini adalah pengalaman yang pastinya tidak dapat dilupakan oleh Fafau. Malah ianya jelas sekali kelihatan apabila video yang dimuatnaik itu menunjukkan Fafau begitu teruja dan terpaksa bertahan sampai muntah ketika membuat penerbangan bersama juruterbang Datuk Halim Othman.

IKLAN

Dan, rata-rata peminat serta rakan artis seperti Sharifah Shahirah, Haiza dan Fynn Jamal turut berasa kagum dengan semangat yang ditunjukkan oleh Fafau.

Boleh tahan berani juga Fafau ni! Walaupun terpaksa muntah beberapa kali tapi semangat tu yang penting okay! Katanya pengalaman naik pesawat Extra 300L lagi best dari naik roller coster.

Untuk info, pesawat yang dinaiki Fafau ini digunakan oleh Pasukan Tim Aerobatik Krisakti yang akan  membuat pertunjukan professional Aerobatik secara solo bersempena Pameran Maritim dan Aeroangkasa Antrabangsa Langkawi 2019 (LIMA’19) .

Acara kebanggaan negara, ini bakal membuat kemunculannya pada 26 hingga 30 Mac ini. Ia diadakan di The Mahsuri International Exhibition Centre (MIEC), The Resorts World, Langkawi, pameran edisi ke-15 ini mengkhususkan sektor maritm dan aeroangkasa untuk pertahanan, sivil dan komersil.