25 tahun yang lalu, filem animasi The Lion King mendapat tempat dikalangan peminat sehingga muncul sebagai filem animasi kesembilan mendapat kutipan paling tinggi sebanyak zaman.

Beyonce Sebagai Nala 

Kini, The Lion King muncul kembali dengan versi yang baharu secara realiti bagi memberi kesan dan gambaran sebenar mengenai situasi haiwan-haiwan di dalam filem ini. Spoiler alert! Pada mulanya, kami tidaklah begitu terpengaruh untuk menonton filem ini memandangkan menurut pengarahnya jalan cerita kali ini juga hampir sama dengan filem terdahulu.

Namun dek kerana penonton terawal yang sudah menonton filem ini memberikan ulasan yang bagus dan ditambah pula dengan kemunculan Beyonce sebagai watak Nala membuat kami tergerak hati untuk menonton sama.

Bagaikan Sebuah Dokumentari Menarik 

Terbaik! Itulah yang boleh digambarkan mengenai The Lion King 2019. Bagaikan sebuah filem yang penuh dokumentari yang menarik membuat kami tidak terkedip mata menontonnya. Malah faktor visual yang kelihatan seperti sebenar juga antara faktor penyumbang kejayaan filem ini.

Pelbagai elemen disuntik dengan baik sehingga membuatkan adakalanya begitu tersentuh dengan jalan cerita The Lion King meskipun ianya pernah ditayangkan suatu ketika dahulu dengan versi animasi. Secara keseluruhan suka untuk kami galakkan anda menonton filem ini bersama-sama anak anda kerana ianya merupakan sebuah filem pengajaran terbaik untuk dikongsi.

IKLAN

Sinopsis The Lion King

Mengisahkan mengenai sebuah kerajaan haiwan yang dipimpin oleh seekor singa yang cukup disegani bernama Mufasa. Bagi meneruskan pemerintahannya kelak, Mufasa telah memperkenalkan anaknya, Simba yang akan menjadi raja kerajaan itu kelak.

Namun ketika semua haiwan meraikan pengumuman itu, abang kepada Mufasa iaitu Scar berasa iri hati dan ingin merampas kerajaan tersebut. Bagi merealisasikan impiannya itu, Scar telah berpakat dengan Dubuk yang juga membenci Mufasa dan singa-singa yang lain.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry