Pengumuman daripada pihak Astro mengenai penambahan durasi rancangan realiti Gegar Vaganza 2019 (GV2019) kepada tiga minggu ternyata disambut baik pelbagai pihak termasuk hos nya, Jihan Muse.

Tidak Sangka GV2019 Terima Sambutan Menggalakkan 

Menurut Jihan, jika bercakap mengenai tugas mereka sebagai hos, dengan pengumuman tersebut sedikit sebanyak membantu mereka merancang jadual kerja sehingga ke hujung tahun.

Dedah Jihan pada permulaan GV musim ini berlangsung dia menyangka sambutan yang diterima barangkali tidak sehebat musim terdahulu apatah lagi ada diantara peserta kali ini tidak begitu dikenali.

IKLAN

Namun sangkaanya itu ternyata tidak tepat kerana sambutan yang diberikan oleh penonton berada diluar jangkaan sebaik sahaja program tersebut masuk ke minggu kedua dan seterusnya.

Malah isteri kepada pelakon yang juga pelawak, Ungku Hariz itu turut menyifatkan GV2019 memberi impak yang cukup besar berbanding sebelum ini.

“Kami ingatkan GV pada tahun ini tak berapa menyengat pada awalnya memandangkan sudah enam musim bersiaran dan kalau diikutkan musim kali ini kebanyakan peserta tidak dikenali dan diingati oleh peminat.

Tetapi bila sudah masuk minggu kedua dan ketiga, kita sudah nampak kelainannya dan tahun ini best gila. Lebih bagus apabila orang tak kenal dan tak ingat kerana bila mereka(penyanyi) membuat comeback, impak mereka akan mula terasa”

Akui Minat Wann 

Ketika ditanya mengapa sering kali menyebut nama salah seorang peserta GV2019, Wann pengacara berusia 36 tahun ini akui sememangnya begitu meminati penyanyi itu sejak dahulu lagi.

Jelas Jihan, antara faktor mengapa dia meminati pelantun Bossanova itu adalah kerana nyanyiannya dan gaya yang disampaikan oleh Wann begitu unik dan tersendiri.

“Saya rasa bukan saya sahaja yang meminati Wann tetapi mereka yang lahir di era-80 an turut meminatinya kerana Wann menyanyi ada style. Semua orang suka bila menyanyi ada style. Bila dia hilang lama dan buat comeback..memang saya minat dia dan tahu kebanyakan lagunya seperti Bossanova dan Si Baju Hijau”

GV2019 kini diteruskan dengan minggu kelapan dan berbaki lapan lagi peserta terdiri daripada Wann, Jatt,Naqiu Boboy, Hady Mirza, NurFatima, Noorshila Amin, Sham VISA dan One Nation Emcees.

IKLAN