Puteri Balqis sememangnya dikenali sebagai seorang pelakon cilik yang cukup hebat. Manakan tidak hampir setiap lakonannya memberikan kesan sehingga diiktiraf sebagai Pelakon Wanita Terbaik di Anugerah Skrin (ASK) 2014 di TV3 dan Pelakon Wanita Terbaik di Asian Television Award 2014 yang berlangsung di Singapura.

Pendedahan Kehidupan Balqis Meruntunkan Hati

Terbaru, pendedahan yang mengejutkan mengenai Balqis telah meruntunkan hati ramai pihak. Selepas menyepi seketika akibat menghidap penyakit kronik, kehidupan kanak-kanak berusia 12 tahun itu bersama ibunya berubah serta merta.

IKLAN

Tampil dalam rancangan Bersamamu, Balqis dan ibunya berkongsi kesukaran kehidupan mereka malah lebih memilukan mereka pernah ‘terputus makan’ selama beberapa hari.

“Perubahan secara tiba-tiba ini indah sebenarnya, Tuhan tak mau kami lupa diri. Terputus makan itu pernah dua tiga hari tapi tak pernahlah sampai seminggu. Kami ikat perut,”

Netizen Simpati 

Rata-rata netizen berasa simpati dengan keadaan Balqis terkini apatah lagi menghadapi kesukaran hidup diusia yang muda. Sesetengah daripada mereka turut mempersoalkan kebajikan pelakon ini yang seharusnya berada dalam pemerhatian pihak tertentu. Melihatkan pada keadaan Balqis, ada netizen yang melancarkan kempen membantu mempromosikan nukilan mengenai kisah hidupnya, yang berjudul “30 Poems of Puteri Balqis”.

“Ujian Itu Indah” – Puteri Balqis

Selepas tular kisah mengenai Balqis, terbaru pada pagi ini dia bersama ibunya turut diundang ke rancangan Malaysia Hari Ini (MHI) yang mana sekali lagi mengundang air mata dikalangan penonton termasuk hosnya.