Ustaz Abu Syafiq Disahkan Melantik Peguam Berpengalaman Berhubung Kes Dimalukan Oleh Aliff Syukri

Mesti Baca

Dahsyat! 4 Item Ini Habis Dijual Setelah Digunakan Oleh Rosé Blackpink

Sebut sahaja BLACKPINK, sudah tentu membayangkan sebuah kumpulan K-Pop wanita yang sangat terkenal sehingga peringkat antarabangsa. Apa sahaja yang...

“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah...

Menyelerakan! Elyana Kini Jalankan Perniagaan Berasaskan Sambal Masakan

Meskipun rata-rata peminat sedia maklum bahawa penyanyi Elyana merupakan seorang pesakit kanser yang kini telah berada di tahap empat,...

Hari ini, Ustaz Abu Syafiq Al-Asyáry  telah melantik peguam Nurul Hafidzah Hassan dari firma guaman NHA Advocates & Solicitors sebagai penasihat undang-undang bagi menangani isu undang-undang yang tercetus antara beliau dan usahawan Aliff Syukri.

Langkah tersebut diambil berikutan isu undang-undang yang rumit yang diketengahkan oleh pihak media baru-baru ini dan Ustaz Abu Syafiq Al-Asyáry merancang untuk mengambil pendirian agresif dalam mempertahankan ancaman pendakwaan sivil.

Ustaz Abu Syafiq berkata Nurul Hafidzah akan menguruskan semua perkara undang- undang. Beliau percaya peguam terkenal itu mempunyai barisan peguam litigasi terbaik di negara ini dan merupakan suara kritikal mengenai semua isu dan peluang perniagaan di mana kepakarannya amat diperlukan semasa situasi krisis seperti sekarang ini.

Nurul Hafidzah, Rakan Kongsi Utama firma guaman itu akan memberi nasihat kepada anak guamnya dan berkata bahawa dia bersyukur bahawa firma guaman beliau telah dilantik sebagai penasihat undang-undang kepada Ustaz Abu Syafiq Al-Assyry.

Peguam tersebut yang turut mewakili selebriti Linda Rafar, Ammar Alfian dan aktivis Maria Chin Abdullah akan melakukan yang terbaik untuk membantu klien firmanya itu.

Terdahulu pendakwah bebas itu bertegas mahu menuntut saman malu terhadap Aliff Syukri. Saman itu merujuk kepada sesi live Aliff Syukri yang didakwa telah menghina dan memalukannya. Abu Syafiq sebelum ini mempertikaikan tentang kesahihan status halal salah satu produk yang dikeluarkan syarikan Aliff Syukri.

Terkini

Bergelar Anak Pengarah Popular, Fian Ali & Alif Ali Sedia Dikecam Netizen

Membuat kemunculan semula bersama adiknya yang kini bergelar penyanyi, Fian Ali dan Alif Ali bersedia sekiranya suatu hari nanti...

Artikel Berkaitan