Sejak mengumumkan single duet terbaharu selepas Lady Gaga dan Dua Lipa, peminat kumpulan penyanyi wanita Korea popular, Blackpink terus membuat pelbagai spekulasi mengenai penyanyi misteri tersebut.

Bakal Berduet Dengan Selena Gomez? 

Selepas G-Dragon dan Ariana Grande, terbaru muncul pula spekulasi yang mengatakan penyanyi Hollywood terkenal, Selena Gomez bakal berduet dengan kumpulan yang dianggotai oleh Jennie, Lisa, Jisoo dan Rose ini. Segalanya hanya kerana sekeping foto yang diambil oleh Rose dan Jisoo bersama pelantun Good For You itu sekitar 2018 di New York Fashion Week.

Sama seperti sebelum ini, selagi tiada pengumuman rasmi dari pihak pengurusan mereka, peminat akan terus berteka-teki mengenai kolaborasi ini apatah lagi Blackpink kini berada di tahap tertinggi karier mereka.

Blackpink Umum Album Terbaru 

Dalam perkembangan lain, penantian yang ditunggu-tunggu ramai akhirnya terbalas. Blackpink pada petang Isnin telah mengumumkan penerbitan album terbaharu mereka. Menariknya mengenai album yang akan menemui peminat pada 2 Oktober ini, judul album tersebut telah dinamakan sebagai ‘The Album’.

IKLAN

Salah satu single dalam The Album yang sedia berada di pasaran, How You Like That terlebih dahulu mencapai pelbagai kejayaan termasuk memecah 5 rekod dunia di dalam Guiness World Records.