Menjadi artis bukannya mudah, ada yang pernah mendapat layanan kasar dari peminat mereka sendiri. Berikut adalah 5 artis K-Pop yang pernah dikasari peminat, malah ada yang nyaris diculik. Siapakah artis K-Pop itu? Scroll sampai habis okay!

1Taeyeon SNSD

Insiden yang berlaku pada tahun 2011 ini masih segar dalam ingatan sehingga kini. Ianya berlaku semasa SNSD melakukan persembahan untuk Angel Price Music Festival. Sewaktu di pertengahan persembahan, seorang lelaki yang tidak dikenali telah menarik tangan Taeyeon untuk turun dari pentas . Namun, tindakan lelaki tersebut berjaya digagalkan oleh para staf yang bertugas. Walaupun beliau masih ketakutan, Taeyeon masih bertindak profesional.

IKLAN

2IU

Siapa sangka IU juga mengalami kejadian yang tidak menyenangkan kerana peminat. Sewaktu IU melakukan konsert di Shanghai, seorang yang menonton konsert itu telah membaling botol tepat ke wajah penyanyi tersebut semasa break session di atas pentas.

IU hanya mampu ketawa apabila botol tersebut terkena kepalanya. Namun, sebilangan netizen mengatakan bahawa orang yang membaling botol tersebut sebenarnya peminat yang pada awalnya bertujuan untuk memberi minuman kepada IU. Tetapi malangnya, botol yang dibaling telah kena tepat pada kepala penyanyi tersebut.

3Jimin BTS

Kembali ke tahun 2016, Jimin BTS pernah terjatuh di lapangan terbang kerana diserbu oleh peminat. Semasa BTS tiba di lapangan terbang Taipei, ratusan peminat berkumpul di lapangan terbang menyebabkan beliau sukar untuk keluar dari lapangan terbang.

ARMY berusaha untuk mendekati mereka untuk bergambar dan menyebabkan Jimin BTS terjatuh kerana diasak oleh peminat. Lebih teruk lagi, seorang peminat mendedahkan bahawa Jimin menghadapi kesukaran untuk berdiri kerana terlalu ramai orang yang mengelilinginya.

4Joshua SEVENTEEN

Sewaktu fansign sedang berlangsung, peminat seharusnya dapat berinteraksi bersama artis kegemaran masing-masing. Namun, Joshua telah dibaling barang oleh peminat ketika sesi fansign. Ketika ditanya mengapa melakukan tindakan seperti itu, peminat tersebut menjawab bahawa beliau marah kerana beliau sudah menghabiskan banyak wang tetapi Joshua tidak senyum kepadanya. 

IKLAN

5Tzuyu TWICE

Tzuyu TWICE juga mengalami insiden buruk apabila disuruh untuk diam oleh peminat. Insiden ini berlaku di Taiwan ketika kumpulan TWICE ingin mengucapkan selamat tinggal ketika sesi fansign sudah berakhir. Apabila tiba giliran TZUYU untuk bercakap, ada peminat yang memekik kepadanya dan menyuruh untuk diam.

“Jangan cakap!”,

“Diam! Tutup mulut!”- Peminat

Selepas Tzuyu menerima respon sebegitu, beliau yang kelihatan malu dan secara lembut meminta rakannya di sebelah untuk bercakap. Setelah peminat tersebut dikecam, beliau membuat permohonan maaf secara rasmi kerana memberikan perkataan-perkataan yang tidak sopan. Peminat tersebut bertindak sedemikian kerana beliau sedih sesi fansign sudah berakhir dan tidak mahu mengucapkan selamat tinggal.