Tular di media sosial ketika ini mengenai rakaman audio pelakon antarabangsa terkenal, Tom Cruise yang mengamuk selepas mendapati dua kru produksi filem tidak mematuhi protokol kesihatan COVID-19.

Lontar Kata-Kata Kesat 

Via Marco Ravagli/Barcroft Media

Difahamkan, Cruise yang sedang giat menjalani penggambaran Mission Impossible 7 melontar kata-kata kesat kepada kru produksi tersebut selepas mereka dilihat berdiri terlalu dekat antara satu sama lain di hadapan skrin komputer seperti dilaporkan beberapa media antarabangsa.

IKLAN

Beri Amaran 

Menerusi audio tersebut, kedengaran Cruise memberi amaran kepada mereka untuk tidak lagi berbuat demikian. Sekiranya masih lagi berlaku, pelakon kacak ini tidak akan teragak-agak untuk memecat mereka dari produksi berkenaan.

“Saya tidak mahu melihatnya lagi (pelanggaran SOP COVID-19), jika saya lihat anda lakukan perkara itu lagi, anda akan hilang pekerjaan dan jika saya lihat terdapat kru lain yang melakukannya, anda juga akan hilang pekerjaan.

“Itu sahaja, dan awak, awak dan awak juga jangan lakukan perkara celak* ini lagi. Tiada maaf buat kalian, anda boleh meminta maaf dengan mereka yang kehilangan kerja dan kehilangan rumah kerana industri kita tidak boleh berjalan ketika ini” katanya

Dikhabarkan, audio tersebut telah dirakam oleh salah seorang saksi yang berada di tempat kejadian sebelum tular di media sosial.Malah hampir semua kakitangan lain di set penggambaran terdiam ketika insiden tersebut berlaku. Sebagai info, penggambaran filem blockbuster ini telah beberapa kali ditunda berikutan penularan wabak COVID-19.