Persembahan duet dua penyanyi wanita popular, Aina Abdul dan Ernie Zakri dalam Anugerah MeleTOP ERA 2020 (AME2020) ternyata membuatkan ramai terpegun.Malah nama kedua-dua penyanyi ini turut ‘trending’ di laman Twitter setelah mendapat pujian dan reaksi positif daripada peminat yang menonton acara itu yang disiarkan secara langsung.

Persembahan Yang Memukau

Buat julung kalinya, Aina dan Ernie terlebih dahulu menyanyikan single hits pasangan duet masing-masing menerusi lagu Semalam dan Gundah sebelum tampil dengan persembahan memukau lagu Bang Bang nyanyian asal Jessie J, Ariana Grande dan Nicki Minaj.

IKLAN

Meskipun Ernie dalam hantarannya di laman Twitter akui terlupa beberapa bait lirik, namun ‘kesalahan’ itu seperti tidak disedari ramai kerana penyanyi ini berjaya membuat persembahan yang cukup baik.

Peminat Mahu Ernie & Aina Tampil Single Duet

Via Instagram Aina Abdul

Rata-rata peminat dan rakan-rakan artis seperti Anuar Zain, Aisyah Aziz,Uyaina Arshad, Dia Fadila memuji persembahan kedua-dua penyanyi ini malah turut mengharapkan Aina dan Ernie tampil dalam sebuah single duet bersama pada tahun hadapan.

Dalam AME2020, Haqiem Rusli dan Siti Nordiana berjaya merangkul anugerah utama Top Top MeleTOP selain kedua-dua mereka turut memenangi beberapa anugerah lain.