Jackie Chan adalah seorang pelakon yang sangat hebat dalam seni mempertahankan diri dan juga berjaya di Hollywood. Bintang filem Vanguard ini nampaknya telah memulakan karier sebagai pelakon filem sejak tahun 70 an lagi dan dia juga adalah seorang pelakon yang berani untuk membawakan watak dalam adegan-adegan panas.

Pada 10 Disember 2020, Screen Rant melaporkan, ayah kepada anak perempuan, Jaycee Chan bahawa dia sanggup membawatakan watak yang berani dan panas adalah kerana duit.

Disini kami ringkaskan 5 filem panas yang dibintang oleh Jackie Chan. Anda ingin tahu? Jom kita tengok!

IKLAN

All In The Family

via amazon.com

Filem All In The Family disebut sebagai filem ‘porno’ pertama yang dibintangi oleh Jackie Chan pada tahun 1975. Dia juga bersaing bersama pelakon lain seperti Sammo Hung, Ni Tien dan Lydia Shum. Filem panas dengan unsur komedi ini menceritakan tentang seorang penarik beca yang telah menipu seorang wanita. Dalam filem ini Jackie Chan juga telah bertelanjang dan beradegan panas bersama gandingannya dalam filem tersebut.

The Medallion

via blogspot. com

Filem The Medallion yang ditayangkan pada tahun 2003. Pada masa itu, bapa kepada dua anak itu bermain dengan Claire Forlani, Lee Evans dan Christy Chung. Salah satu adegan intim yang dilakukan adalah ciuman tanpa henti. Filem ini mengisahkan tentang seorang pegawai polis yang bernama Eddie (Jackie Chan) telah mengalami kemalangan yang melibatkan pingat. Akhirnya, dia mendapati bahawa dirinya memiliki kekuatan kuasa. Dia akhirnya berusaha bersungguh-sungguh untuk mencari pingatnya itu kembali.

Police Story 3

via reelgood.com

Salah satu filem Jackie Chan yang berjaya ialah Police Story 3 atau juga dikenali sebagai Supercop yang ditayangkan pada tahun 1992. Bergandingan bersama Michelle Yeoh dan  Maggie Cheung. Adegan panas yang dilakukan oleh Jackie Chan adalah adegan bercium bersama bintang gandingannya beberapa kali. Filem genre komedi romantis ini mengisahkan tentang polis yang cuba membanteras satu kes penyeludupan dadah.

Shinjuku Incident

via Ranker

Adegan ranjang seorang pelakon yang dilahirkan pada 7 April 1954 itu juga dapat dilihat melalui filem Shinjuku Incident. Jackie yang memainkan peranan sebagai Steelhead telah berusaha untuk mencari kekasihnya yang hilang. Filem ini menampilkan banyak adegan sadis dan kejam yang telah dikeluarkan pada tahun 2009.

1911

via nytime.com

Bukan itu sahaja, suami Joan Lin kembali ke tempat panas dalam filem 1911 yang dikeluarkan pada tahun 2011. Setelah mempelajari seni perang moden di Jepun, Huang Xing (Jackie Chan) dari China menjadi salah seorang pemimpin dalam satu pemberontakan di negaranya untuk menentang Dinasti Qing. Salah satu adegan panas telah menunjukkan pelakon yang berusia 66 tahun itu beradegan di ranjang bersama gandingannya.

Perkara yang lebih menarik lagi di dalam filem ini adalah Jackie Chan yang juga bergandingan bersama anaknya sendiri, Jaycee Chan, tentu sahaja dapat melihat ayahnya melakonkan aksi-aksi yang panas. Namun, beberapa adegan vulgar yang berlebihan dilaporkan telah dikeluarkan selepas proses penafisan filem. Selain Jackie Chan dan Jaycee Chan, filem 1911 ini juga dibintangi oleh Li Bingbing.