Mungkin kepada yang tidak menonton siri drama 7 Hari Mencari Cinta tidak mengetahui babak-babak sedih drama ini. Rata-rata rakyat Malaysia semalam dapat menyaksikan antara babak yang paling menghayat hati yang buatkan semuanya berlinang air mata. Lebih lebih lagi babak ini di perdengarkan lagu Uji Rashid, “Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu”. Babak menghayat hati ini menyaksikan watak Buntat meninggal dunia kerana ingin selamatkan Mia lakonan Siti Saleha.

Lebih menyedihkan tatkala wajah kaku buntat sudah tidak bernyawa di ratapi oleh keluarganya di Hospital.

IKLAN

buntat2Watak Buntat menjadi perhatian semua peminat drama terbitan Ziela Jalil ini. Buntat nama sebenarnya ialah Mohd Ariff merupakan pelakon kanak-kanak yang semakin mendapat perhatian. Buntat sebenarnya merupakan anak kepada pemilik roti canai Pak Mutalib di Jitra. Rezeki Buntat dalam lakonan mendapat sambutan kerana dia banyak dapat tawaran berlakon selepas drama 7 Hari Mencari Cinta ini. Harap selepas ni Buntat dimurahkan rezeki. Lakonan Buntat juga boleh tahan hebatnya.

buntat

Drama ini mengisahkan Khuzairi (Shukri Yahaya), dalam diam-diam mencintai gadis bernama Mia Adriana (Siti Saleha). Cinta pandang pertama telah menjadikan dia seorang yang setia. Namun begitu sifat angkuh dan sombong gadis ini telah menyebabkan Khuzairi tidak pernah menyimpan impian untuk memilikinya. Perhubungan Mia dan Khuzairi juga selalu ada pasang surutnya. Khuzairi juga tersepit kerana dia terlalu amat menghormati Mak Leha sebagai ibu sehingga dia selalu melukakan hatinya sendiri.

https://www.youtube.com/watch?v=cxBlka5p0fk

https://www.youtube.com/watch?v=Gdo0VA0pt54

sumber TV3