Kejutan Besar Bila Trailer VOLDEMORT: Origins of the Heir Mula Tersebar

Mesti Baca

Ini merupakan berita gembira buat para pengikut filem sekuel fantasi adaptasi dari novel nukilan J.K. Rowling, Harry Potter! Lebih mengujakan, sudah ramai yang tidak sabar menunggu pengumuman tarikh tepat tayangan filem ini.

Ya, siapa yang tidak kenal dengan ahli sihir paling jahat Voldemort.

Sebuah syarikat produksi bebas, Tryangle Films dikhabarkan bakal menerbitkan sebuah filem genre fantasi berjudul Voldemort: Origins of the Heir tidak lama lagi. Produksi ini seolah-olah ingin mencabar kredibilitinya untuk menghasilkan filem gempak yang berkait rapat dengan watak jahat “He Who Shall Not Be Named” atau lebih dikenali sebagai Lord Voldemort berlandaskan bajet serdehana.

Tom Morvolo Riddle. Sumber: InUth.com

Menurut teaser yang dimuat naik ke laman Youtube, ia bermula dengan watak seorang lelaki bernama Tom Riddle iaitu seorang graduan dari Hogwarts, tiba-tiba menghilangkan diri dan dikatakan telah membunuh ramai orang sebelum menukar dirinya menjadi Voldermort si ahli sihir jahat seperti yang dikenali ramai menerusi Harry Potter.

Sumber: Youtube

Biarpun begitu, ramai peminat Harry Potter menjadi bingung kerana trailer pertama filem ini yang dimuat naik kelmarin telah dipadamkan serta-merta atas beberapa hal yang mengelirukan kerana filem Voldemort ini tiada langsung kaitan dengan Warner Bros mahupun J.K. rowling.

Tom Riddle, watak sebagai pelajar di institusi Hogwarts yang akan bertukarmenjadi Voldermort seperti digambarkan dalam Harry Potter. Sumber: stuff.co.nz

Biarpun pihak penerbitan telah mengesahkan bahawa filem ini tiada kena mengena dengan lanjutan dari filem ilham J.K. Rowling, ramai peminat tetap dapat menghidu tentang beberapa watak yang sebenarnya pernah wujud dan disebutkan dalam Harry Porter.

Seperti perempuan yang bermonolog dalam trailer tersebut, Grisha McLaggen Jnr telah mengaku dirinya adalah waris Gryffindor walhal dalam filem J.K. Rowling sendiri Harry Portervadalah waris sebenar Gryffindor manakala, watak McLaggen cumalah seorang ahli dalam pasukan quidditch Gryffindor.

Watak Grisha McLaggen Jnr. Sumber: Youtube

Jelas sekali, filem ini bakal menjadi kontroversi. 

Sehingga kini, tiada lagi kata putus dari pihak Warner Bros mahupun J.K. Rowling. Sebaliknya Pengasas Tryangle, Gianmaria Pezzato dan Stefano Prestia pula diminta untuk bersuara mengenai kecelaruan ini.

P/s: Hmm… jangan kena saman sudah sebab suka-suka curi ilham dari Harry Porter.

Tonton Teaser Filem VOLDEMORT: Origins of the HEIR

SUMBER

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan