Bercakap mengenai penyanyi berkumpulan dari Korea yang terkenal, salah satu jawapan anda mesti akan menyebut Girl’s Generation atau nama lainnya SNSD

Jessica keluar dari SNSD

Girl’s Generation yang pada asalnya dianggotai Taeyeon, Jessica , Sunny, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona dan Seohyun. Namun pada September 2014, Jessica secara rasminya telah keluar daripada Girls’ Generation dan mengambil keputusan untuk menjadi artis solo. Namun menurut Jessica, pengunduran beliau adalah kerana dipaksa oleh pihak pengurusan mereka kerana menganggap beliau tidak serius dengan SNSD dan lebih mengutamakan dirinya.

Tiffany, Sooyoung dan Seohyun Tidak Memperbaharui Kontrak

Selepas hampir 4 tahun selepas berita pengunduran Jessica, Oktober 2017 sekali lagi menyaksikan episod duka kumpulan ini apabila SM Entertainment mengumumkan bahawa Tiffany, Sooyoung dan Seohyun memutuskan untuk tidak memperbaharui kontrak mereka bersama label rakaman tersebut.

Dikatakan tujuan mereka tidak menyambung kontrak tersebut adalah kerana Tiffany bakal menyambung pelajaran di Amerika Syarikat, manakala Sooyoung dan Seohyun mengambil keputusan untuk fokus kepada lakonan mereka. Terdahulu, kumpulan Girl’s Generation ini baru sahaja menyambut ulangtahun mereka yang kesepuluh pada Ogos lalu dan turut muncul dengan album baharu.

IKLAN

Girl’s Generation Tidak Akan Dibubarkan

Walaupun hanya tinggal berlima, menurut SM Entertainment, kumpulan penyanyi perempuan yang terkenal di dunia ini tidak sama sekali akan dibubarkan. Malah perjalanan seni mereka akan dirancang sebaik – baiknya walaupun tidak lagi tampil seramai 9 orang ahli.

Sumber AsiaOne.com 

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry