Bekas model Playboy, bintang TV dan artis realiti, Ava Karabatic, bercadang untuk bertanding dalam pilihan raya presiden Croatia tahun depan. Dia mensasarkan anak-anak muda untuk mewakili suaranya.

https://www.instagram.com/p/B3pFrhsJ34N/

Bekas model berusia 31 tahun itu membuat pengumuman tersebut menerusi akaun Instagram dan blog peribadinya. Visi dan misinya termasuk meningkatkan eksport dan mengurangkan import di mana ia boleh membuka banyak peluang pekerjaan kepada  belia. Selain itu, wanita ini mengemukan cadangan untuk melarang menggugurkan bayi dalam kandungan selepas enam minggu.

Beliau juga mahu membawa Croatia dalam menghalalkan ganja dan pelacuran untuk memastikan pekerja seks selamat juga meningkatkan hasil cukai.

Percaya Dirinya Pilihan Terbaik Untuk Jadi Presiden

https://www.instagram.com/p/B2MXvItha2u/

“Politik adalah cinta kedua saya. Saya tidak mahu lagi melihat semua perkara yang buruk  berlaku di negara saya. Anak-anak muda pergi, angka kelahiran menurun,” katanya, seperti yang dipetik oleh Russia Today.

Dia menjelaskan bahawa dirinya adalah pilihan yang tepat untuk Presiden Republik Croatia. Karabatic akan mendapat tentangan yang kuat dari calon pembangkang, Kolinda Grabar-Kitarovic yang popular di peringkat antarabangsa.

IKLAN

Kebanyakan dasar baru Karabatic kelihatan agak progresif. Beliau mengakui bahawa undang-undang melarang menggugurkan bayi yang dicadangkan mungkin memberi kebaikan dan keburukan. Tetapi dia memberitahu tidak takut untuk melakukan apa yang dia percayai.

“Bagi saya, menggugurkan bayi selepas minggu ke-6 adalah satu pembunuhan dan tidak bermoral”- katanya.

Ava Karabatic sendiri dilahirkan pada 20 Mei 1988 di Zadar, Croatia. Selain menjadi model, beliau juga aktif dalam dunia hiburan seperti menyanyi dan berlakon filem. Beberapa filem yang telah membintangi ialah The Spring of Life (2016), Tina & Sendy (2018) dan Farma (2008).

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry