Dunia hiburan antarabangsa malam tadi dikejutkan dengan berita pemergian penyanyi popular Roxette, Marie Fredriksson yang berusia 61 tahun.

Meninggal Dunia Akibat Kanser Otak 

Penyanyi yang popular dengan lagu ‘It Must Have Been Love’ di era 1990-an itu meninggal dunia selepas berjuang melawan kanser otak sejak 17 tahun yang lalu. Sebelum ini, Marie pernah didiagnosis selepas rebah di rumahnya.Ketika itu, doktor memaklumkan bahawa dia hanya mempunyai 20 peratus peluang untuk terus hidup namun atas semangatnya dia berjaya pulih dan meneruskan kehidupannya selepas menjalani rawatan.

IKLAN

Hanya Keluarga Akan Hadir Upacara Persemadian 

Sebelum ini, bintang dari Sweden itu telah mewujudkan Roxette dengan bergandingan bersama Per Gessle pada 1986.Malah lagu-lagu popular mereka yang lain seperti Pretty Woman Joyride, Listen To Your Heart dan banyak lagi berjaya melonjakkan nama mereka sehingga membuatkan album terjual lebih 75 juta di seluruh dunia selain.

Mendiang Marie meninggalkan suaminya, Mikael Bolyos dan dua anak mereka Inez Josefin, 26 dan Oscar, 23.Dikhabarkan upacara persemadian Marie hanya akan dihadiri Oleh anggota keluarga mereka.

Dalam perkembangan lain, Per turut menulis dan memberi penghormatan buat rakan gandingannya menerusi laman Twitter sejurus selepas berita kematian Marie tular di media sosial.