Sebelum ini Murai.my yang dahulunya dikenali sebagai Hangat.com antara yang terawal menampilkan Dr Say Shazril pada paparan media. Manakan tidak, dengan kelulusannya sebagai seorang doktor suatu ketika dahulu apatah lagi mempunyai penampilan menarik persis seorang model membuatkan Dr Say atau nama sebenarnya Muhammad Shazril Shaharuddin mempunyai pengikut setianya tersendiri.

Hormat Kawan ‘Gay’ 

Seringkali berkongsikan pelbagai tips kesihatan dan juga gaya hidup dari sisi seorang lelaki dan juga bapa, namun begitu menerusi posting terbaharunya, Pengacara Tanya Doktor ini berkongsi sesuatu yang menarik perhatian warga net. Menurut Dr Say, dia akui mempunyai rakan-rakan yang tergolong dalam kelompok suka pada kaum sejenis (gay), namun mereka saling menghormati antara satu sama lain apatah mempunyai kecenderungan tersendiri.

IKLAN

Pernah Disergah Ketika Sedang Tukar Baju

Biarpun mengambil sikap terbuka untuk membicarakan perihal tersebut, bagaimanapun bagi Dr Say ada beberapa insiden yang membuatkan dia berasa terkilan dengan sikap segelintir individu. Dedahnya lagi, ada beberapa ketika dia pernah disergah oleh individu yang tidak dikenali ketika sedang tukar baju. Lebih menakutkan ada individu cuba untuk membuka pintu bilik air ketika dia sedang mandi.

Pinta Dr Say, dia tidak kisah sekiranya mahu berkawan namun harapannya agar mereka menghormati pendiriannya dan tidak sesekali cuba menghasut dirinya untuk turut terjebak menjadi golongan suka pada kaum sejenis.

“Tapi kalau sampai saya tukar baju nak sergah masuk atau ketika saya tengah mandi nak acah-acah terbuka pintu bilik air itu melampau.

“Saya tak tahulah mereka saja nak uji saya atau apa tetapi saya tak cuba nak ‘convert’ anda, kenapa mahu ‘convert saya?

“Banyak lagi sado jambu kat luar sana kenapa nak saya yang hidung jambu air, perut buncit, dada gelebeh anak satu ni?”

Sebagai info, Dr Say telah berkahwin dengan Dr. Azura berkahwin pada 30 Mac 2014 dan mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Aezriel.