Masuk minggu ke-4 Perintah Kawalan Pergerakan, begitu besarnya pengorbanan pasukan barisan hadapan negara bagi mengawal penularan wabak Covid-19. Jasa mereka tidak boleh dibalas wang ringgit sebaliknya kita sebagai rakyat Malaysia haru memberi sokongan dan hargai usaha mereka.

Beberapa artis juga banyak menghulurkan bantuan bagi meringankan beban ‘frontliners’.

Terbaharu penyanyi Aishah bakal menyediakan 1000 unit ‘Face Shield’ atau pelindung wajah untuk kegunaan kakitangan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang menjadi tunjang utama di barisan hadapan atau frontliner dalam menangani penularan wabak Covid-19.

IKLAN

Menerusi Instagram peribadinyanya, Aishah juga menyediakan tutorial cara-cara menghasilkan ‘face shield’ yang baik dan selamat. Melalui ruangan komen, Aishah memberitahu kebanyakkan peralatan yang digunakan dibeli menerusi online atau secara dalam talian.

Lebih mengagumkan, Face Shield tersebut dilakukan sendiri dan memerlukan lebih masa untuk siapkan 1000 unit. Hasil kerja kreatif Aishah ini mendapat pujian peminatnya dan meluahkan rasa bersyukur kerana sudi membantu para frontliner.