Aktres Bollywood, Rani Mukerji memag dikenali dengan sikapnya yang lebih suka menutup  kehidupan peribadinya dari pihak media.

Pasangan Shah Rukh Khan di Kuch Kuch Hota Hai ini dilaporkan pernah dianggap sebagai orang ketiga atau perosak rumah tangga Aditya Chopra.

IKLAN
Foto: Sujit Jaiswal / AFP

Seperti yang diketahui Rani Mukerji seringkali dipilih oleh pengarah dan penerbit terkenal India, Yash Chopra. Kerjasama mereka menghasilkan banyak filem.

Akhirnya Rani mula bekerjasama dengan anak lelaki Yash, Aditya Chopra. Mereka sering meluangkan masa bersama. Ini membuat masyarakat berspekulasi bahawa Aditya menceraikan isterinya, Payal Chopra, setelah tujuh tahun berkahwin kerana Rani Mukerji.

Rani sendiri menafikan perkara itu. Dia mengatakan bahawa hubungannya dengan Aditya mula terjalin setelah pengarah itu bercerai.

Rani Mukerji dan Aditya Chopra berkahwin pada 21 April 2015 di Itali. Mereka berdua dikurniakan seorang puteri bernama Adira Chopra.

Selain Rani Mukerji, 8 pelakon Bollywood sering disebut perampas suami orang. Senarai berikut dilaporkan oleh Bollywoodshaadis.com.

7Shilpa Shetty

Shilpa Shetty dan Viaan Raj Kundra (Instagram/@theshilpashetty)

Shilpa Shetty dan Raj Kundra telah berkahwin pada 22 November 2009. Kedua-duanya telah dikurniakan seorang anak lelaki tampan bernama Viaan Raj Kundra.

Dikatakan bahawa Raj Kundra benar-benar tergila-gilakan Shilpa Shetty. Rumah tangga mereka juga cukup bahagia. Siapa sangka bahawa bekas isteri Raj Kundra secara terang-terangan menuduh Shilpa sebagai alasan di sebalik perceraiannya dan Raj. Aduh!

6Sridevi

Sridevi (Instagram/@sridevi.kapoor)

Kehidupan peribadi mendiang Sridevi selalu menjadi topik hangat sebelum ini. Perkahwinan rahsia Sridevi dan Mithun Chakraborty banyak dibincangkan.

Sridevi pernah tinggal di rumah keluarga Kapoor sebagai tetamu. Kedekatan dengan tuan rumah Boney Kapoor menyebabkan wujudnya hubungan terlarang. Isteri Boney, Mona Kapoor, dikatakan tidak mahu bercerai sehingga hari dia meninggal.

Sekarang Sridevi juga sudah tiada. Dari perkahwinannya dengan Boney, Sridevi mempunyai anak Janhvi Kapoor dan Khushi Kapoor.

5Kiran Rao

Aamir Khan dan Kiran Rao (Instagram/@aamirkhan.fanturkey)

Reena Dutta adalah kekasih pertama Aamir Khan. Mereka sangat jatuh cinta antara satu sama lain sehingga mereka berani berkahwin pada usia 19 tahun.

Aamir bertemu dengan Kiran Rao ketika penggambaran filem Lagaan. Pada masa itu Kiran adalah penolong pengarah. Mereka semakin dekat dan menjadi kawan baik. Pada tahun 2002, Aamir mengakhiri perkahwinannya selepas 15 tahun bersama dengan Reena Dutta.

Aamir Khan dan Kiran Rao berkahwin pada tahun 2005. Kedua-duanya mempunyai anak bernama Azad Rao Khan.

IKLAN

4Raveena Tandon

Raveena Tandon (Instagram/@officialraveenatandon)

Pelakon popular yang dilahirkan pada tahun 1972 juga telah dilabel sebagai orang ketiga. Suaminya Anil Thadani pernah berkahwin dengan Natasha Sippy.

Tidak ada banyak berita mengenai perceraian mereka tetapi orang ramai menganggap itu semua kerana Raveena Tandon. Raveena Tandon dan Anil Thadani berkahwin pada tahun 2004.

3Lara Dutta

Mahesh Bhupathi melamar bekas Miss Universe Lara Dutta di Paris. Tetapi bekas isteri Mahesh, Shvetha Jaishankar mengatakan Lara Dutta adalah alasan di sebalik kehancuran rumah tangga mereka. Shvetha Jaishankar mendakwa bahawa Mahesh mula bertemu Lara ketika mereka masih berkahwin.

2Smita Patil

Raj Babbar dan Smita Patil (Instagram/@_prat)

Raj Babbar dan Nadira Babbar menikmati kehidupan perkahwinan mereka sebelum Raj Babbar bertemu Smita Patil. Smita dan Raj berlakon bersama dalam pelbagai filem yang mengukuhkan keserasian mereka di belakang tabir.

Raj Babbar telah berkahwin dengan Smita Patil tanpa menceraikan Nadira. Perkahwinan mereka, bagaimanapun, tidak bertahan lama kerana Smita meninggal dunia pada usia 31 tahun kerana komplikasi semasa melahirkan. Raj Babbar kemudian kembali kepada isteri pertamanya.

1Hema Malini

Hema Malini dan Dharmendra (Instagram/@dreamgirlhemamalini)

Dharmendra dan Hema Malini menjadi pasangan popular di layar yang menghasilkan 28 filem yang berjaya. Ketika Dharmendra jatuh cinta dengan Hema, dia masih menjadi suami kepada Prakash Kaur.

Dharmendra kemudian mengahwini Hema secara diam-diam kerana Prakash menolak untuk menceraikannya.