20 Tahun Filem Kya Kehna, Preity Zinta Akui Pernah Digertak Sebelum Berlakon

Mesti Baca

Selepas 20 tahun, aktres popular Preity Zinta mengenang semula penglibatannya dalam filem terkenal bollywood, Kya Kehna. Difahamkan Preity memulakan kariernya ketika dia menerima tawaran membintangi filem arahan pengarah Kundan Shah itu.

Dalam filem itu dia memainkan watak yang sangat berat bernama Priya Bakshi, iaitu seorang gadis remaja yang hamil kerana terlanjur. Namu kerana watak itu jugam nama Preity terus dikenali dan menjadi semakin popular sehingga hari ini.

Selepas dua puluh tahun, aktris itu mengungkapkan di posting Instagramnya bahawa orang-orang yang berada di sekelilingnya terkejut. Ini kerana mengetahui bahawa dia akan memainkan watak sedemikian dalam salah satu filem di awal kariernya.

Preity, yang kini berada di Los Angeles, menulis bahawa dia diberitahu “kerjaya akan berakhir sebelum ia bermula.”

“Saya masih ingat lagi yang semua orang terkejut apabila saya memilih untuk membawa watak ibu muda yang belum berkahwin untuk filem pertama saya.

“Karier kamu akan berakhir sebelum ia bermula. Kamu dah gila ke?” Itu yang mereka cakap,” tulisnya menerusi entri tersebut.

Filem itu menampilkan pelakon hebat bersama Preity iaitu Saif Ali Khan, Chandrachur Singh, Anupam Kher, Farida Jalal, Puneet Vasishtha dan ramai lagi.

Pada tahun 2000, filem itu berjaya melakar sejarahnya sendiri apabila dinobatkan sebagai filem Bollywood dengan kutipan paling tinggi.

Kejayaan filem itu akhirnya melayakkan Preity tercalon dalam kategori Aktres Terbaik Anugerah Filmfare ke-46, sementara Honey Irani menjuarai kategori Cerita Terbaik.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan