Aamir Khan baru-baru ini melaporkan bahawa beberapa pekerjanya terdedah positif virus korona. Berhubung dengan isu ini, kakitangan yang terbabit telah menjalani kuarantin di hospital.

Susulan dari kejadian itu, pelakon filem 3 Idiots juga memberikan kenyataan bahawa dia dan keluarganya telah diuji dan hasilnya COVID-19 negatif. Ikuti penjelasan ini dari Aamir Khan.

Kakitangan Aamir Khan positif COVID-19

Menurut laporan dari NDTV, Aamir Khan menyampaikan berita yang tidak menyenangkan pada hari Selasa, 30 Jun 2020. Melalui Twitternya, pelakon berusia 55 tahun itu memberitahu saya bahawa beberapa pegawainya terdedah positif kepada COVID-19.

Dalam posting panjang yang dimuatnya, Aamir Khan juga mengucapkan terima kasih kepada kakitangan perubatan yang bertindak pantas menangani kes kakitangannya. Kini, mereka telah menjalani rawatan di hospital.

“Halo semua. Saya memaklumkan kepada anda bahawa beberapa kakitangan saya telah terbukti positif. Mereka segera dikuarantin, dan pegawai BMC sangat cepat dan cekap dalam membawa mereka ke hospital. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada BMC kerana merawat mereka dengan baik, “tulis Aamir Khan.

Setelah beberapa kakitangannya dijangkiti virus korona, Aamir Khan dan keluarganya segera menjalani ujian. Syukurlah, keputusan ujian mereka semua negatif. Ketika memberitakan hal ini, Aamir sedang menunggu keputusan ujian yang dilakukan oleh ibu.

“Kita semua telah diuji dan diuji negatif. Pada masa ini, saya mengajak ibu saya untuk diuji. Dia adalah orang terakhir dalam kalangan kami. Doakan dia dan juga berharAP ujian negatif,” sambung Aamir Khan.

Hasil Ujian Terhadap Ibu Negatif

Pada hari Rabu, 1 Julai 2020, Aamir Khan akhirnya melaporkan bahawa keputusan ujian ibu juga negatif. Jangan lupa, Aamir mengucapkan terima kasih atas doa yang diberikan oleh banyak orang kepada keluarganya.

IKLAN

“Halo semua, saya sangat lega memberitahu semua orang bahawa Ammi Covid bersikap negatif 19. Terima kasih atas doa dan harapan baik anda,” kata Aamir Khan.