Samaada anda setuju atau tidak, pencapaian artis tempatan dalam perniagaan seharusnya menjadi inspirasi kepada semua rakyat Malaysia. Mereka percaya dunia glamour hanyalah sementara, jadi mereka harus menjalankan perniagaan sendiri demi untuk menambahkan pendapatan.

Foto: Instagram Ben Ali

Seperti pasangan artis, Ben Ali dan Nadiyah Shahab yang pernah aktif dalam dunia lakonan namun kini beralih ke dalam bidang perniagaan. Lebih mengagumkan pasangan suami isteri ini tercatat dalam buku Successful People Ini Malaysia terbitan Britishpedia.

Di mana dia tersenarai bersama tokoh-tokoh Malaysia hebat yang lain seperti Tun Dr Mahathir, Tan Sri Muhyiddin, Tan Sri Dr Noor Hisham, Tan Sri Tony Fernandes(Air Asia), Tan Sri Azman Hashim (Ambank) dan Datuk Micheal Yeoh.

IKLAN

Untuk pengetahuan anda, pasangan ini mengusahakan perniagaan jenama Absolut Chocolat, Absolut Food Festivaala dan Absolut Management di bawah syarikat Absolut Brands Sdn. Bhd.

Foto: IG Ben Ali

Jualan Mencecah RM5 Juta Setahun

Siapa sangka, mereka berdua bermodalkan sebanyak RM50 dan kini jualan perniagaan mereka sudah mencecah RM5 Juta setahun. Hal ini telah didedahkan oleh sahabat Ben sendiri iaitu Syed Saddiq. Ahli Parlimen Muar, Johor ini memuatnaik sebuah foto di instagramnya sedang mencuba sendiri Absolut Chocolat yang kini menjadi viral di media sosial.

Foto: Instagram Ben Ali

“Menurut Saddiq, dia sangat berbangga dengan pencapaian sahabatnya itu dalam perniagaan yang dijalan.

Bangga dengan sahabat saya yang bermula dari modal RM50 & kini sudah mencecah sales RM5juta setahun! Tahniah orang muda @bena1i & @nadiyah.shahab .

May you find success always. Terima kasih sudi lawat kedai “Santan” saya di Kiara 163 mall. I have a lot to learn from the 2 of you”- tulisnya di Instagram

Difahamkan Ben berkunjung ke Restoran Santan milik Saddiq di Kiara 163 Mall yang baru dibuka minggu ini. Menurut Saddiq, dia merancang untuk mencari perniagaan yang boleh menyediakan peluang pekerjaan kepada golongan muda termasuklah merancang untuk melancarkan kempen #SADDIQsapotLOKAL.