Pasangan paling berpengaruh di Bollywood, Abhishek Bachchan dan Aishwarya Rai Bachchan meraikan ulang tahun ke-10 usia perkahwinan mereka pada 20 April 2017, Khamis semalam.

Sudah 10 tahun, pasti kita ingin mengetahui sejarah percintaan pasangan ini. Kedua-dua telah bekerja bersama-sama dalam Dhai Akshar Prem Ke (2000) dan Kuch Naa Kaho (2003), tetapi menerusi filem Dhoom 2 (2006), bibit cinta antara mereka mula berkembang.

Segalanya menjadi manis apabila Abhishek bertindak melamar Aishwarya di balkoni hotel mereka sejurus selepas tayangan perdana filem Guru (2007) di New York. Menariknya lagi, cincin tersebut digunakan sebagai prop dalam filem itu. Lantas Aishwarya berkata ‘Yes’ tanpa berfikir panjang! Ala so sweet!

IKLAN
Foto – Hindustan Times

Pasangan romantis ini melangsungkan perkahwinan mereka dalam satu majlis serba indah dan mewah pada tahun 2007 dan terusan menjadi sebuah perkahwinan paling diingati dalam industri bollywood. 

Sekarang mereka mempunyai seorang anak perempuan comel berusia enam tahun, Aaradhya.

Meraikan ulang tahun, Abhishek dengan romantiknya berkongsi gambar paling sweet isterinya yang jelita, Aishwarya Rai di laman sosial Instagram.

Sweet kan suami macam ini?

SUMBER