Tragis! Ini Sebab Mengapa Keluarga Enggan Tuntut Jenazah Yana Zein

Mesti Baca

Dahsyat! 4 Item Ini Habis Dijual Setelah Digunakan Oleh Rosé Blackpink

Sebut sahaja BLACKPINK, sudah tentu membayangkan sebuah kumpulan K-Pop wanita yang sangat terkenal sehingga peringkat antarabangsa. Apa sahaja yang...

“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah...

Menyelerakan! Elyana Kini Jalankan Perniagaan Berasaskan Sambal Masakan

Meskipun rata-rata peminat sedia maklum bahawa penyanyi Elyana merupakan seorang pesakit kanser yang kini telah berada di tahap empat,...

Pelakon sinetron popular Yana Zein telah menghembuskan nafas terakhir selepas berjuang melawan kanser payudara. Artis berusia 44 tahun itu meninggal dunia di Hospital Mayapada, Jakarta.

Namun, jenazah Yana masih berada di Hospital dan Jenazah belum dimandikan ataupun dipulangkan ke rumah kerana keluarga tidak mempunyai wang.

“Kami tidak mempunyai wang, siapa yang mahu bayar peti dan pemakaman. Kalau ada dermawan yang boleh bantu, kami amat berharap,” kata Swetlana Zein.

Dua sahabat Yana, Lingga Suri dan Firda Kussler, mengakui keluarganya mempunyai masalah kewangan. Nampaknya pihak keluarga telah berhabis membiayai perubatan mendiang Yana ke China.

Menurut laporan Kapan Lagi  sehingga kini Yana masih ada di bilik jenazah, kerana masih menunggu kepastian untuk menguruskan jenazah dan urusan pengebumian.

TERKINI: Tiada Wang Beli Keranda! Keluarga Yana Zein Terpaksa Jual Kereta 

Yana Zein pernah menikah dengan Fahmi Darmawansyah (sekarang suami kepada Inneke Koesherawati), namun pernikahan mereka berakhir dengan perceraian.

Yana pernah membintangi dram sinetron popular seperti Hidayah (2006), Anak Membawa Berkah (2009) dan Cinta di Langit Taj Mahal (2015). Yana Zein sempat menjalani rawatan susulan ke China dan kembali ke Indonesia pada Minggu lalu. Dia sempat memberitahu keadaanya 80% sembuh namun meninggal dunia pada jam 1 pagi waktu Indonesia. Takziah diucapkan pada keluarganya.

Terkini

Bergelar Anak Pengarah Popular, Fian Ali & Alif Ali Sedia Dikecam Netizen

Membuat kemunculan semula bersama adiknya yang kini bergelar penyanyi, Fian Ali dan Alif Ali bersedia sekiranya suatu hari nanti...

Artikel Berkaitan