Seperti mana yang kita tahu, hos Melodi yang bertahan hampir 6 tahun, Awal Ashaari telah mengundurkan diri dari rancangan itu. Ia serentak dengan pengumuman AG atau nama sebenarnya Muhammad Azmir Selamat yang turut tidak akan bersama lagi selepas ini.

Tanda tanya siapakah yang bakal menggantikan mereka akhirnya terjawab. Menurut laporan dari Harian Metro, Pengurus Besar, Kumpulan Jenama dan Rancangan TV3 & TV9, Zurina Othman telah mengumumkan Ajak Shiro dan Janna Nick jadi penyambung legasi hos Melodi.

Seperti yang dijangkakan Janna Nick sentiasa disebut-sebut bakal jadi Hos Melodi, namun siapa sangka dia akan digandingkan dengan Ajak. Menurut Zurina, Ajak dipilih kerana mempunyai potensi dalam bidang pengacaraan.

“Ajak pula mempunyai potensi dalam bidang pengacaraan dan kami tidak mahu melepaskan peluang keemasan ini untuk bekerjasama dengan selebriti versatil ini,” katanya kepada Harian Metro.

Zurina juga memaklumkan program hiburan popular di TV3 itu juga akan memperkenalkan tiga segmen baharu untuk mengekalkan identiti sebagai program segar dan hip.

IKLAN

Sebelum ini, antara selebriti yang pernah mengacarakan Melodi adalah Fauziah Ahmad Daud, Saiful Apek, Zizan Razak dan ramai lagi sehingga penghujung tahun 2017 adalah Awal Ashaari dan AG Kool FM.

Sumber Harian Metro