Tahniah! Elvira Juara Mentor Otai 2018

Mesti Baca

Pentas Mentor Otai mula diperkenalkan bulan lalu dengan menyaksikan para peserta dipilih berdasarkan mereka yang mempunyai vokal yang terbaik dan berumur 30 tahun ke atas .

Elvira Tewaskan 3 Peserta Lain

Dan malam tadi pula, pentas itu menutup tirainya dengan menyaksikan Elvira atau nama sebenarnya Elvira Carrie Olga Arul, 39 muncul sebagai juara pertandingan Mentor Otai yang berlangsung di Sri Pentas ‪2, Plaza Alam Sentral‬. Elvira yang juga protege kepada penyanyi Misha Omar menyampaikan dua buah lagu iaitu Bukan Dia Tapi Aku nyanyian asal Judika dan Nur Nilam Sari duet bersama Azlan Typewritter.

Bawa Pulang RM100,000

Elvira yang dinobatkan sebagai juara musim pertama program Mentor Otai menerima hadiah wang tunai berjumlah RM100,000.

Protege itu menewaskan tiga protege lain iaitu Azee (Zarul Husin), Alina (Siti Sarah) dan AJ (Tam Spider). Berdasarkan persembahan Elvira ternyata vokalnya berjaya meyakinkan juri tetap Mark Adam dan Edry Abdul Halim yang mempengaruhi 50 peratus daripada markah keseluruhan.

Manakala markah 20 peratus markah pula berdasarkan undian juri awam yang terdiri daripada penggiat industri hiburan dan 30 peratus undian secara atas talian. Tahniah diucapkan buat Elvira!

Gambar Instagram TV3

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan