Akhirnya Umno mendapat nakhoda baru selepas kapal mereka berlabuh akibat dibadai pengundi pada pilihan raya umum (PRU) lalu. Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang sebelum ini dilihat bakal menjadi perdana menteri sehinggalah BN kecundang di tangan Pakatan Harapan (HARAPAN) dipilih majoriti anggota parti untuk menjadi presiden mereka.

Rata-rata netizen menganggap UMNO sudah dijangka memilih Zahid jadi ketua. Mereka berpendapat ia akan kekal tak ada perubahan dan tak ke mana. Selain netizen, dikalangan selebriti juga turut meluahkan rasa kecewa dengan keputusan ini.

Sharnaaz Ahmad Kritik UMNO

Pelakon popular Sharnaaz Ahmad menerusi Instagram Stries-nya berkata UMNO takkan berubah jika masih ditakuk dengan pemimpin yang sama.

Masih Sayang Pada UMNO

Walaupun beliau tidak menyatakan mana-mana nama pemimpin itu, menurut Sharnaaz, dia masih menyayangi UMNO kerana dia membesarkan dengan buku perlembagaan Umno. Namun jika ahli parti masih tidak buat perubahan, makaĀ tidak mustahil suatu hari nanti UMNO hanya akan tinggal nama.

Tahniah Buat Zahid Hamidi

Walaubagaimanapun, kami mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Zahid Hamidi kerana telah berjaya dan masih lagi mendapat kepercayaan ahli-ahli sebagai peneraju utama bagi memimpin UMNO menggantikan Datuk Seri Najib Razak yang telah meletakkan jawatan secara rasminya setelah kekalahan pada PRU14 baru-baru ini

Diharapkan Zahid Hamidi kali ini adalah individu yang baru dan lebih berintegriti jika dibandingkan ketika era kegemilangan pemerintahan kerajaan terdahulu.

Sumber IG Sharnaaz Ahmad