Semalam, usahawan selebriti terkenal Datin Vivy Yusof telah berkongsi satu khabar gembira dia telah dilantik menjadi salah seorang daripada ahli lembaga pengarah Universiti tempatan terkemuka, Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Satu Penghormatan Besar Buat Vivy 

Menerusi perkongsian yang dibuat pemilik Fashion Valet ini, dia berasa berbesar hati dan terharu apabila dilantik oleh Menteri Pendidikan sebagai salah seorang ahli lembaga termuda dalam senarai itu. Tambahnya lagi, dia begitu menghormati dengan apa yang telah dilakukan ahli-ahli lembaga pengarah Universiti itu selain turut teruja untuk berkongsi idea dan pandangannya dalam mengembangkan lagi nama Universiti itu.

Netizen Tidak Puas Hati 

Berita tersebut ternyata membuatkan ramai yang gembira dan bersetuju dengan lantikan tersebut kerana beranggapan kejayaan Vivy dalam bidang perniagaanya wajar dicontohi. Malah rata-rata pengikutnya dan rakan-rakan selebriti turut menghujani ruangan komen usahawan itu dengan ucapan tahniah. Biarpun begitu, segelintir netizen di laman sosial seolah-olah tidak berpuas hati dengan lantikan tersebut.

IKLAN

Mempersoalkan kredibiliti VIvy untuk memegang jawatan tersebut, bagi mereka masih ramai ahli akademik mahupun alumni dari UiTM yang masih layak berbanding Vivy. Apa pendapat anda? Bagi kami Vivy punyai visi dan misi nya tersendiri, ‘Beauty With Brain!’ Tahniah Vivy!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry