Setahun yang lalu, disaat nama anak kepada penyanyi tersohor negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza diumumkan, terdapat puluhan akaun palsu telah diwujudkan bagi mengambil kesempatan atas populariti nama Siti Aafiyah yang ketika itu tular di media sosial.

Siti Kecewa 

Terbaru, Siti menerusi laman Instagram nya meluahkan rasa kecewa apabila masih banyak pihak terutamanya mereka yang menjalankan perniagaan atas talian telah menyalahgunakan nama Aafiyah bagi tujuan promosi dan sebagainya.

Di kesempatan itu, Siti turut berkongsi beberapa akaun palsu yang menggunakan nama anaknya untuk aktiviti perniagaan mereka.

Aafiyah Tidak Mempunyai Akaun Instagram 

Tegas Siti lagi, sehingga ke hari ini anaknya itu tidak mempunyai sebarang akaun rasmi Instagram selain mengharapkan agar mereka diluar sana tidak lagi mengambil kesempatan di atas nama Aafiyah terutama untuk tujuan yang tidak baik.

View this post on Instagram

Terlalu banyak akaun yang menggunakan nama anak saya, Siti Aafiyah, saya juga mendapat aduan daripada peminat-peminat saya yang prihatin apabila instagram yang menggunakan nama Aafiyah digunakan untuk perniagaan pelbagai barangan dan sebagainya. Gambar di atas adalah salah satu akaun yang menjual produk menggunakan akaun bernama Aafiyah dan produk tersebut bukan daripada perniagaan saya. Saya sangat bermohon agar jangan mengambil kesempatan di atas nama Aafiyah apatah lagi terdapat beratus-ratus akaun di atas nama Aafiyah. Saya di sini sekali lagi ingin menegaskan bahawa Aafiyah TIDAK MEMPUNYAI AKAUN INSTAGRAM dan saya berharap anda tidak terpedaya jika ada yang menyamar atau menjual produk bukan dari perniagaan saya ataupun menggunakan akaun tersebut untuk tujuan-tujuan tidak baik. Berniagalah dengan jujur dan jangan menyalahgunakan nama Aafiyah.

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

IKLAN

Dalam perkembangan lain, Siti kini sedang bergiat berlatih untuk konsertnya di Adelaide tidak lama lagi dan dikhabarkan sudah bersedia untuk mengadakan persembahan disana. Semoga dipermudahkan segalanya tokti!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry