Senarai pencalonan Anugerah Grammy yang ditunggu-tunggu oleh peminat seluruh dunia akhirnya didedahkan secara rasmi yang mana edisi kali ini menyaksikan Ariana Grande dan Billie Eilish antara yang mengungguli pelbagai pencalonan.

Peminat Kecewa 

Di sebalik senarai tersebut, muncul pula isu yang mempertikaikan penyenaraian tersebut sehingga tular di media sosial. Manakan tidak, peminat kumpulan Kpop terkenal, BTS meluahkan rasa kecewa mereka setelah mengetahui kumpulan tersebut tidak menerima sebarang pencalonan kali ini. Bukan sahaja peminat, malah rakan-rakan selebriti antarabangsa yang lain turut meluahkan rasa terkejut kerana BTS tidak tersenarai.

IKLAN

Halsey Tidak Terkejut BTS Tiada Dalam Pencalonan 

Sebelum ini, peminat menjangkakan single hits mereka terkini yang juga berduet bersama Halsey berjudul Boy With Luv akan tercalon namun harapan tersebut kini terpaksa dilupakan. Malah Halsey menerusi laman Twitter nya juga meluahkan rasa kesal dan kecewa apabila rakan duetnya itu tidak tersenarai dalam Anugerah Grammy.

Malah penyanyi itu turut menyindir penjurian kali ini dengan menyatakan bahawa dia tidak terkejut apabila BTS tidak tersenarai kerana beranggapan Amerika Syarikat kini jauh ketinggalan di belakang.

Bagaimanapun, pihak Grammy memberi penghormatan buat kumpulan itu dengan mempamerkan sut yang mereka pakai dalam anugerah Grammy 2019 dalam muzium Grammy untuk tatapan peminat-peminat.