Menepati ramalan peminat sebelum ini termasuk dari kami di Murai.my, pelantun Sumpah, Naim Daniel telah dinobatkan sebagai Juara Lagu bagi edisi 34.

Tepati Ramalan 

Dalam kemenangan tersebut, Naim yang juga pertama kali beraksi dalam anugerah berprestij ini telah membawa pulang hadiah wang tunai RM50,000 dan trofi.Membuat kejutan pada malam AJL, Aman Ra yang mendendangkan lagu Bangun menduduki tempat kedua memenangi hadiah wang tunai RM30,000 serta trofi.

IKLAN

Siti Nurhaliza Beri Kejutan 

Bagi tempat ketiga, dengan hadiah kemenangan wang tunai RM20,000 dan trofi telah jatuh kepada Bob yang mengantikan penyanyi asalnya,Datuk Seri Siti Nurhaliza menerusi lagu Anta Permana.

Lebih manis,penyanyi kesayangan ramai itu telah membuat kejutan dengan muncul dalam persembahan AJL 34 setelah sebelum ini mengumumkan untuk tidak lagi bertanding di dalam AJL bagi memberikan peluang buat penyanyi lain.

Malam Buat Hafiz Suip

Dengan pertaruhan vokal yang mantap, aura yang ditonjolkan oleh Hafiz Suip dalam lagu Kisah Cinta Kita berjaya memenangi vokal terbaik sekaligus berjaya memenangi hadiah wang tunai Rm12,000 dan trofi.

Bukan itu sahaja, seperti rezeki buat isterinya yang sedang hamil anak kedua mereka, Hafiz turut berjaya meyakinkan peminat tanah air menerusi undian yang dijalankan apabila berjaya memenangi persembahan terbaik membawa pulang hadiah RM10,000 dan trofi.

20 Peratus Diadili Pada Malam Persembahan

Terdahulu, Haqiem Rusli mengungguli Anugerah Setel yang dijalankan secara undian selama berapa minggu sebelum diumumkan secara rasmi pada malam AJL34.

Persembahan 12 finalis AJL34 telah diadili oleh 10 juri profesional dari pelbagai latar belakang dalam bidang muzik iaitu Azmeer, Edrie Hashim, Datuk Wah Idris, Altimet, Helen Yap, Datuk Mokhzani, Sharon Paul, Aznul Haidi dan Cat Farish yang menggantikan Allahyarham Lok U.

Manakala Ajai bertindak sebagai ketua juri.Penghakiman dilakukan berdasarkan markah 80 peratus yang diadili terlebih awal manakala baki 20 peratus melalui persembahan pada malam kemuncak.