Lagi isu kontroversi rumahtangga hangat diperkatakan di dalam industri. Selepas pendedahan netizen mengenai pelawak Shuk Sahar, terbaru Imam Muda Syed Mohd Faris dikhabarkan telah menceraikan isterinya, Nur Hidayu Rosly baru-baru ini.

Cerai Talak Satu, Dua Hari Selepas Ulang Tahun Perkahwinan

Pendedahan tersebut telah dibuat sendiri oleh Hidayu menerusi temubual bersama Harian Metro yang mana finalis program Imam Muda musim kedua pada 2014 itu menceraikannya selepas berkahwin kali kedua secara rahsia di Songkhla, Thailand pada 18 Mac lalu. Lebih menyedihkan, Hidayu memaklumkan dia telah diceraikan dengan talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya pada 28 Mei lalu, dua hari selepas menyambut ulang tahun yang ke-13 perkahwinan mereka.

IKLAN

Pernah Dikasari Madu 

Bukan itu sahaja, madunya itu juga pernah bertindak kasar terhadapnya dengan menendang, memijak kaki serta memulas tangannya ketika habis berpantang selepas melahirkan anak kelima mereka. Tindakan itu dibuat selepas suaminya dikatakan bakal menceraikan salah seorang daripada mereka.

“Kejadian berlaku di tempat kerja saya kira-kira jam 12 tengah malam. Wanita itu berang apabila suami memaklumkan dia mungkin akan menceraikan salah seorang daripada kami.

“Pada mulanya semua berlaku dalam keadaan baik. Namun, apabila suami bercakap mahu menceraikan salah seorang daripada kami, dia mula mengasari saya selain mendakwa suami saya tidak memberinya nafkah dan sudah dua hari tidak pulang ke rumah,” katanya dalam temubual tersebut.

Suami Berubah 

Dedah Hidayu lagi,dia sememangnya mengenali wanita itu ketika sama-sama menyertai misi dakwah di Sarawak pada 2018 yang mana turut disertai suaminya.

“Kami berada di sana selama seminggu. Ketika itulah saya berkenalan dengan wanita itu. Dalam penerbangan balik, saya pelik kerana dia menaiki penerbangan sama dengan suami, tetapi saya tidak. Dari situ, saya mula rasa ada yang tak kena,” katanya.

Menurut Hidayu, dia sedar akan perubahan yang ketara pada suaminya apabila kerap pulang lewat dan adakalanya tidak pulang langsung ke rumah. Bukan itu sahaja, suaminya juga tidak lagi memberi wang nafkah dan hanya diberikan mengikut kehendaknya sebelum memberitahu sudah berkahwin dengan wanita itu pada hujung Januari lalu ketika dia baru melahirkan anak kelima mereka.

Difahamkan, sebelum ini Imam Muda tersebut pernah meluahkan hasratnya untuk berkahwin lagi namun Hidayu memintanya untuk berfikir terlebih dahulu memandangkan mereka mempunyai anak-anak.

Pernah Berkenalan Dengan Lima Wanita Lain 

Bagaimanapun, pendakwah bebas itu tetap ingin meneruskan keinginannya untuk berkahwin lagi dan mendakwa wanita lain boleh melayannya lebih hebat daripada dirinya.

“Sebelum dengan wanita ini dia pernah berkenalan dengan lima wanita lain dan mengajak mereka berkahwin. Namun, tidak berjaya kerana mereka semua tidak mahu berpoligami”

Untuk rekod, Mohd Faris dan Hidayu dikurniakan lima cahaya mata berusia lingkungan 12 hingga lapan bulan. Sepanjang perkahwinan itu juga,Hidayu pernah mengalami keguguran sebanyak empat kali.

IKLAN