Dunia hiburan Hollywood semalam digemparkan dengan berita sedih dari pelakon veteran, Antonio Banderas. Beliau telah dijangkiti virus Corona atau COVID-19.

Malangnya, pelakon itu menyatakan dirinya positif untuk COVID-19 bertepatan dengan ulang tahunnya yang ke-60. Ini diketahui dalam salah satu muat naiknya di Instagram.

IKLAN

“Saya ingin mengumumkan bahawa hari ini, 10 Ogos, saya terpaksa meraikan ulang tahun ke-60 saya dan tepaksa dikuarantin kerana mendapat ujian positif untuk COVID-19,” tulis Antonio Banderas di Instagram, Isnin (10/8).

Kemudian, Antonio mengatakan keadaannya ketika ini lebih baik walaupun dia merasa sedikit letih daripada biasa. Dia ingin pulih secepat mungkin dan mengikuti prosedur kesihatan untuk menangani virus di tubuhnya.

“Saya ingin menambah bahawa saya merasa agak sihat, sedikit lebih letih daripada biasa dan yakin saya dapat pulih secepat mungkin dan mengikuti protokol kesihatan perubatan,” tambahnya.

Pelakon berusia 60 tahun itu akan memanfaatkan masa kuarantinnya untuk membaca, menulis, berehat, dan membuat banyak rancangan yang bermakna untuk ulang tahunnya.

“Saya akan menggunakan masa kuarantin saya untuk membaca, menulis, berehat dan membuat banyak rancangan yang bermakna untuk ulang tahun ke-60 saya,” dia menyimpulkan.