Sudah lama kita tidak lihat kelibat pelakon Esma Daniel di kaca TV menerusi drama terbaru. Bekas suami kepada pelakon Sherie Merlis akhirnya telah membuat pengakuan bahawa sudah bercerai dengan isterinya, Nitra Sari Omar sejak November tahun lalu.

Kredit Foto: Media Hiburan

Menurut laporan berita dari Harian Metro, Esma, 48, ketika dihubungi berkata, dia perlu mengambil masa agak lama untuk membuat pengakuan berikutan perlu mengumpul semula semangat dan kekuatan.

IKLAN

“Ini adalah kali kedua saya gagal dalam perkahwinan dan pastinya ia satu perkara sukar untuk saya terima. Namun, saya perlu akur apabila kami sudah tiada jodoh untuk bersama”

Perkongsian hidup bersama bekas isteri telah dikurniakan enam orang anak dan kini mereka menetap di Johir Bahru.

“Bekas isteri kini menetap di Johor Bahru bersama enam anak kami. Saya tak nafikan, jarak yang jauh dan sibuk dengan pekerjaan antara punca perpisahan ini,” katanya.

Esma memberitahu kepada media bahawa mereka berpisah secara baik memandangkan anak-anak masih kecil dan memerlukan perhatian.

Ia adalah perkahwinan keduanya selepas bercerai dengan pelakon, Sherie Merlis di mana mereka mempunyai dua anak hasil perkahwinan terdahulu iaitu Harith Daniel dan Habib Daniel.

Sumber