Perhimpunan agung Umno terakhir diadakan pada 7 Disember tahun lalu. Suasana di PWTC, yang menjadi venue parti terbesar orang Melayu dengan keanggotaan kira-kira 3.5 juta orang, ibarat lautan merah apabila anggota perwakilan memakai baju Melayu dan baju kurung berwarna merah.

Dan dalam ramai-ramai tu turut kelihatan beberapa artis popular yang sama-sama memeriahkan himpunan berkenaan.

Antara artis yang sempat murai.my lihat menerusi Instagram dengan kehadiran mereka di perhimpunan tersebut seperti dirangkumkan oleh kami. Adakah mereka masih setia dengan UMNO?

IKLAN

Anne dilihat sibuk dengan aktiviti politiknya setelah dilantik sebagai Ketua Puteri UMNO Bahagian Bukit Bintang dalam pemilihan sebelum ini. Anne atau nama sebenarnya Nasriah Ngasri telah berkahwin dengan Setiausaha Kerja, Pergerakan Pemuda UMNO, Mohd Sumali Reduan pada 22 Disember 2012.

Menerusi Instagram miliknya, Sherry memuatnaik gambar dia bersama beberapa artis yang menyertai persidangan ini. Kehadiran Sherry sebenarnya memberi sokongan kepada semua ahli puteri UMNO.

https://www.instagram.com/p/Bcbb6ahHYew/?taken-by=sherryibrahim

4. Dira Abu Zahar

Pelakon dan pengacara, Dira Abu Zahar atau nama sebenarnya Khaidhirah Abu Zahar dilantik sebagai EXCO Puteri UMNO Malaysia.

IKLAN

Persetujuan pelantikan Dira menganggotai barisan EXCO Puteri dibuat berdasarkan kepemimpinan ditonjolkan Dira sendiri yang aktif dalam aktiviti bermasyarakat terutama di Melaka.

https://www.instagram.com/p/BcV0NOVhwBk/?taken-by=diraabuzahar

5. Zed Zaidi

Selain menyandang gelaran Presiden Persatuan Seniman, Zed Zaidi juga merupakan Timbalan Pengerusi Biro Kebudayaan dan Kesenian Pemuda Umno. Dia turut hadir dalam persidangan ini membawa semangat yang baru buat orang melayu.

6. Azwan Ali

Pelakon yang juga merupakan adik kepada Menteri Besar Selangor, Azwan Ali hari ini membuat kejutan menghadiri Perhimpunan Agung Umno 2017 di Pusat Dagangan Putra, hari ini.

Jika pada kita lihat pada tahun sebelum ini, ramai artis yang hadir seperti pelakon Datin Noniswara, produser filem Hajah Ruhani Abdul Rahman (Kak Ani) dan Datuk Malek Noor.