Pada masa ini nama Gigi Hadid pasti dikenali sebagai salah satu supermodel yang selalu terlihat cantik dan menggoda. Selain wajahnya yang jelita, kakak Bella Hadid ini juga dikenali mempunyai tubuh yang tinggi dan langsing yang dicemburi para wanita.

Melalui kerjayanya sebagai model, Gigi semestinya diharuskan untuk mengekalkan bentuk tubuhnya. Dipetik dari Dailymail.co.uk, Gigi baru-baru ini bercakap tentang rahsia tubuh idealnya dalam temu bual dengan Conde Nast Traveller.

IKLAN

Gigi sebenarnya mengakui bahawa dia sangat membenci untuk ke pusat kecergasan atau Gym. Lebih lucu, bekas kekasih Zayn Malik ini mendakwa dia lebih baik mati daripada melakukan workout harian di gym.

“Saya benar-benar tidak boleh pergi ke gym, saya lebih baik mati (berbanding dengan melakukannya),” jelas Gigi.

“Saya terbiasa dengan aktiviti luar (outdoor), jadi saya lebih gemar untuk memanfaatkan pemandangan itu sebaik mungkin.”

Gigi kemudian berkongsi apa yang dilakukannya untuk mengekalkan bentuk badannya.

“Saya suka berbasikal dan berenang di laut untuk mengisi masa lapang saya,” jelas model 24 tahun itu.

Tentunya ini bukan kali pertama Gigi telah mendakwa secara terbuka tidak suka ke gym. Pada tahun 2017, Gigi mengakui kepada Reebok bahawa treadmill itu adalah musuh terbesarnya.

“Tolong jangan suruh saya berjalan di atas treadmill! Bertinju lebih baik untuk saya,” jelas Gigi pada masa itu. “Saya suka perkara baru dan itu adalah sesuatu yang boleh saya kuasai.”

“Apabila anda bertinju, anda benar-benar fokus dan mental anda dapat melupakan segala-galanya (masalahnya)” katanya.

Walaupun dia malas untuk workout ke gym, masih tidak dapat dinafikan bahawa Gigi mempunyai bentuk badan yang sempurna. Setuju?