Rapper popular Cardi B nampaknya membuat kenyataan kontroversi mengenai selebriti dijangkiti virus COVID19.Cardi B tidak teragak-agak untuk menuduh bahawa selebriti yang mendakwa positif dijangkiti dengan COVID-19 sebenarnya dibayar atau ia sebagai endorsement.

Perkara ini telah diluahkan oleh Cardi B ketika dia melakukan siaran langsung di akaun Instagramnya baru-baru ini.

IKLAN
View this post on Instagram

I said what I said

A post shared by Cardi B (@iamcardib) on

“Kami terus melihat atlet bola keranjang berkata, ‘Ya, saya positif corona tetapi saya tidak merasakan gejala’. katanya dalam video itu.

“Orang yang bekerja dalam pekerjaan biasa, orang yang perlu membayar ujian, orang tengah, orang miskin, mereka tidak diperlakukan seperti selebriti,” kata penyanyi “Bartier Cardi”.

Kenyataan Cardi B ini membuatkan ramai yang memberi tanggapan positif mahupun negatif. Malah beberapa selebriti tidak teragak-agak untuk membuka suara.

Salah seorang daripada mereka adalah Idris Elba, yang juga mengaku bahawa dia positif COVID-19. Tanpa menyebut nama Cardi B, dia membidas dakwaan tersebut sekeras-kerasnya.

“Saya tidak faham bagaimana orang boleh berfikir seperti itu. Termasuk idea bahawa seseorang seperti saya dibayar untuk mengatakan, ‘Saya mempunyai korona’, itu tidak masuk akal dan sememangnya bodoh,” kata pelakon siri “Thor” itu kepada Global News.

Beliau juga berkata jika tidak ada keuntungan baginya dan isterinya dengan mengesahkan diri mereka dijangkiti. Aneh baginya melihat ada orang yang memanfaatkan situasi tersebut untuk menyebarkan kebohongan.