“Saya Tidak Dapat Tidur” – Chef Wan Sedih Ibu Disahkan Hidapi Kanser

Dalam pada itu, rata-rata pengikut dan kenalan mengharapkan agar Chef Wan sekeluarga terus tabah dan mendoakan agar ibunya segera sembuh.

Mesti Baca

Dalam hantaran di laman Instagram, Chef selebriti popular, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan berkongsi rasa sedih mengenai keadaan terkini ibunya, Noraini Abdullah yang semakin uzur.

Ibu Disahkan Hidapi Kanser 

Menurut Chef Wan, dia begitu terkejut apabila mendapat tahu bahawa ibunya disahkan menghidapi kanser selepas menjalani pemeriksaan di sebuah hospital swasta. Jelas bapa kepada Serina Redzuawan itu, sebelum ini ibunya ada mengadu sakit dan meminta melakukannya perlahan-lahan setiap kali sedang memandikannya.

Malah dedah Chef Wan, doktor telah menemui dua ketulan besar dan ianya telah merebak ke bahagian kelenjar limfa.

” Ketika saya mandikannya beberapa kali, dia ada cakap buat perlahan-lahan kerana berasa sakit”

“Selama beberapa hari saya nak tahu adakahnya sakit itu berpunca daripada ianya ketulan. Jadi saya minta ibu baring dan saya gunakan tiga jari untuk mencari ketulan tersebut. Ketika saya menolak jari saya lebih dalam , saya mula merasa terdapat ketulan besar seperti tisu keras atau isi badannya”

“Saya begitu terkejut. Biarpun saya bukanlah seorang doktor tapi saya banyak membaca artikel mengenai kanser payudara dan kadangkala dijemput untuk melakukan demo masakan pada Hari Kanser Negara saya tahu ianya adalah kanser” kongsinya.

Keadaan Ibu Tidak Mengizinkan 

Membuatkannya tidak dapat tidur malam, Chef telah diberitahu oleh doktor keadaan ibunya tidak mengizinkan untuk melakukan pembedahan mahupun kimoterapi memandangkan faktor umur dan saiz tumor yang agak besar.

“Memikirkan umurnya dan saiz tumor yang sangat besar, kami tak dapat lakukan kimoterapi mahupun pembedahan. Tidak ada gunanya untuk melakukannya kerana ianya akan memberi kesakitan kepada ibu dan tumor itu pun sudah membesar dengan begitu besar”

“Apa yang boleh dilakukan adalah dengan memberikannya ubat untuk mengecilkan tumor tersebut” dedah Chef Wan.

Bersyukur Diberi Peluang Menjaga Ibu

Redha dengan ketentuan Ilahi, Chef Wan bagaimanapun meluahkan rasa syukur kerana diberi kesempatan untuk menjaga ibu tercinta apatah lagi insan tersebut bakal menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke 89 tahun.

“Dia pasti akan pergi juga. Dalam masa dua minggu, ibu akan menyambut usianya yang ke 89 tahun,” akhirinya.

Dalam pada itu, rata-rata pengikut dan kenalan mengharapkan agar Chef Wan sekeluarga terus tabah dan mendoakan agar ibunya segera sembuh.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan