Pelakon popular Shukri Yahaya menganggap beberapa laporan media tempatan menyalah tafsir ke atas seorang warga emas yang menegirnya ketikan menjalani penggambaran di Lapangan Terbang Antarabangsa Luala Lumpur (KLIA) baru-baru ini. Shukri memberitahu bahawa, lelaki warga emas itu hanya menepuk bahunya sahaja dan tidak menegur “jangan buat maksiat”.

IKLAN

“Pakcik itu tidak menegur saya langsung. Dia cuma datang mengusik kerana mengenali saya sebagai pelakon. Sebenarnya dia tak perasan saya sedang menjalani penggambaran dengan Fadzil. Dia fikir saya hanya buat latihan kerana tak nampak kedudukan kamera,” katanya kepada Harian Metro.

Secara logiknya, Shukri berkata babak tersebut langsung tidak menggambarkan membuat maksiat.

“Kenapa pula dia nak kata saya buat maksiat, walhal babak yang dilakukan itu antara lelaki dengan lelaki sedang bersalaman. Itu saja. Malah dalam video jelas dan nyata,” katanya.

Bagaimanapun, Shukri menganggap tindakan spontan lelaki itu sebagai sesuatu yang kelakar. Sebelum ini viral sebuah video di mana Shukri sedang bersalaman dengan Fadzil dengan gaya lemah lembut dan kemudian muncul seorang individu dari arah belakang menegur perbuatan mereka tanpa mengetahui ia adalah sebuah penggambaran drama.